FC Ballkani

Search
Close this search box.
Search

Tifozët e klubit "Xhebrailat"

On September 12, 1992, when everything was done and lived "today for tomorrow", a group of young people from Suhareka decided that the cheering and support of the clubs should be organized. From that day on, their name would be "Jebraila" and the logo consisted of a Gabriel with his eyes on the next opponent for the Suharek teams.

In that world, tournaments were organized in small football, which were massive. One of the most charming teams of the time was called "Jebrailat". From that team came the name of the fans. However, the first logo created for our fan group was made by one of the first pioneers of comics design in Kosovo, Bujar Kabashi, who today is a well-known producer with many international awards.

Maybe at the time when everyone thought how to save their heads, the boys of Suhareka who had split their minds to continue the sport, "Balkani" would now be called "Suhareka", while the basketball players still had the name "Ylli", they would be left behind Gabriel.

In every corner of Kosovo, matches were played on several fields/meadows, and basketball was played in the halls of primary and secondary schools secretly. But the Jabrailas did not care if they were caught by the Serbian occupiers, if they were beaten to death or even spent days in prison. They traveled far and wide to support our clubs. At that time, the football field in Studenqan was the Djebraila arena, where the opponents were terrified because they could hardly get a victory from the Suhareks.


Paslufta gjeti Xhebrailat në Suharekë përsëri. Qyteti ishte djegur, e shumë qytetarë që ishin xhebraila, kishin kaluar në amshim për të çliruar vendin, që edhe sporti të luhej në liri.

“Ballkani” e “Ylli” shpejt u kthyen. Ndeshjet e futbollit në stadiumin që ndryshon shumë nga ai që është sot, ishin një nga atraksionet më të mëdha. Herët duhej shkuar në pjesën e stadiumit që kapet me pyll, ku duhej të siguroje një vend pranë mbrojtseve të stadiumit, apo në ndonjë cep ballkoni të shtëpive pranë. Teksa, Prizreni mbushej saherë “Ylli” kishte ndeshjen e radhës si vendas.

Maicat e para të Xhebrailave pasluftës ishin autentiket që vazhdojnë dhe sot. Portokallia mbulohet me vijat e zeza që formojnë xhebrailin tonë.

Gjithmonë organizimi ishte i madh, autobusë të shumtë niseshin nga Suhareka nëpër qytete dhe portokallija jonë në maica shkëlqente.

Accreditation

Përfaqësuesit e medias duhet të regjistrohen paraprakisht për të hyrë në ndeshjet e Fc Ballkanit në shtëpi (përveç atyre me karta akreditimi për sezonin 2022). Bëhet regjistrim i veçantë për ndeshjet ndërkombëtare. Regjistrimet për akreditimet për ndeshjet e fazës së grupeve të Konferencës së UEFA-s të së enjtes do të mbyllen të hënën në orën 14:00. Për akreditimet për ndeshjet jashtë vendit ose në ligën/kupën A, ju lutemi pyesni veçmas me e-mail. me postë Ky formular plotësohet për akreditimet e mediave për ndeshjet ndërkombëtare të Ballkanit në shtëpi. Afati i fundit për ndeshjet e fazës së grupeve të Ligës së Konferencës UEFA (e enjte) është javën e ndeshjes të hënën në orën 14:00. Për ndeshjet lokale ose jashtë, ju lutemi kontaktoni veçmas me email. Për pyetje / Kontaktoni: info@fcballkani.com

Register