FC Ballkani

Search
Close this search box.
Search

Tifozët e klubit "Xhebrailat"

Më 12 shtator 1992, kur gjithçka bëhej dhe jetohej “sot për nesër”, një grup të rinjësh nga Suhareka vendosën që brohoritjet dhe përkrahja e klubeve të bëhet në mënyrë të organizuar. Emri i tyre prej asaj dite do të ishte “Xhebraila” dhe logoja përbëhej nga një xhebrail që sytë i ka tek kundërshtari i radhës për ekipet suharekase.

Atëbotë organizoheshin turnire në futboll të vogël, që ishin masivë. Një nga ekipet më simpatike të kohës, kishin emrin “Xhebrailat”. Prej atij ekipi erdhi edhe emri i tifozëve. Kurse, logo e parë e krijuar për tifogrupin tonë u bë nga njëri prej pionerëve të parë të dizajnit e stripave në Kosovë, Bujar Kabashit, që sot është producent me emër dhe me shumë çmime ndërkombëtare.

Ndoshta në kohën kur secili mendonte se si të shpëtonte kokën, djemve të Suharekës që kishin ndarë mendjen që të vazhdonin sportin, tashmë “Ballkani” do të quhej “Suhareka”, ndërsa basketbollistët ende kishin emrin “Ylli”, mbrapa do t’iu rrinin Xhebrailat.

Cep më cep të Kosovës luheshin ndeshjet në disa fusha/livadhe, e basketbolli në sallat e shkollave fillore e të mësme fshehtas. Por, Xhebrailat nuk çanin kokën nëse do të kapeshin nga okupuesit serbë, nëse do të rriheshin deri në derxhe apo edhe do të kalonin ditë në burg. Ata udhëtonin gjithandej për të përkrahur klubet tona. Atëkohë fusha e futbollit në Studenqan ishte arena e Xhebrailave, ku kundërshtarët e kishin për tmerr sepse zor se mund të merrnin një fitore nga suharekasit.


Paslufta gjeti Xhebrailat në Suharekë përsëri. Qyteti ishte djegur, e shumë qytetarë që ishin xhebraila, kishin kaluar në amshim për të çliruar vendin, që edhe sporti të luhej në liri.

“Ballkani” e “Ylli” shpejt u kthyen. Ndeshjet e futbollit në stadiumin që ndryshon shumë nga ai që është sot, ishin një nga atraksionet më të mëdha. Herët duhej shkuar në pjesën e stadiumit që kapet me pyll, ku duhej të siguroje një vend pranë mbrojtseve të stadiumit, apo në ndonjë cep ballkoni të shtëpive pranë. Teksa, Prizreni mbushej saherë “Ylli” kishte ndeshjen e radhës si vendas.

Maicat e para të Xhebrailave pasluftës ishin autentiket që vazhdojnë dhe sot. Portokallia mbulohet me vijat e zeza që formojnë xhebrailin tonë.

Gjithmonë organizimi ishte i madh, autobusë të shumtë niseshin nga Suhareka nëpër qytete dhe portokallija jonë në maica shkëlqente.

Akreditimi

Përfaqësuesit e medias duhet të regjistrohen paraprakisht për të hyrë në ndeshjet e Fc Ballkanit në shtëpi (përveç atyre me karta akreditimi për sezonin 2022). Bëhet regjistrim i veçantë për ndeshjet ndërkombëtare. Regjistrimet për akreditimet për ndeshjet e fazës së grupeve të Konferencës së UEFA-s të së enjtes do të mbyllen të hënën në orën 14:00. Për akreditimet për ndeshjet jashtë vendit ose në ligën/kupën A, ju lutemi pyesni veçmas me e-mail. me postë Ky formular plotësohet për akreditimet e mediave për ndeshjet ndërkombëtare të Ballkanit në shtëpi. Afati i fundit për ndeshjet e fazës së grupeve të Ligës së Konferencës UEFA (e enjte) është javën e ndeshjes të hënën në orën 14:00. Për ndeshjet lokale ose jashtë, ju lutemi kontaktoni veçmas me email. Për pyetje / Kontaktoni: info@fcballkani.com

Regjistrohu